Könyvnyomtatást vállalunk kedvező feltételekkel: rövid határidő, megfizethető ár kis és nagy példányszámban is! Forduljon hozzánk bizalommal Ön is!

Bizonyára sokan tudják, hogy a könyvnyomtatás nem egy újkeletű dolog. A világ első nyomtatványai Kínában készültek, a 9. században, de a ma ismert könyvnyomtatás alapját egy német aranyművesnek, Johann Gutenbergnek köszönhetjük. Ő volt az, aki kifejlesztette a mozgatható nyomóelemek széles körű használatának technikáját, ahol a különálló részek, a betűk összerakva képezték a szöveget. Most nézzük egy kicsit bővebben, hogy hogyan jutottunk el Gutenberg technikájától napjainkig!

Gutenberg találmánya előtt a könyv ritkaság volt Európában, mert addig csak kézzel tudtak másolatokat készíteni, ami rendkívül lassan ment. Eleinte a Gutenberg-féle könyvnyomtatás nem aratott osztatlan sikert az egyháznál, mert kevésbé tartották értékesnek az így készült könyveket, mint a kézzel másolt darabokat. Ennek ellenére a technológia nagyon gyorsan elterjedt Európában. 30 éven belül minden országban beindult a könyvnyomtatás. A technika gyakorlatilag egészen az ipari forradalomig nem változott, ekkor viszont megjelent a gőzgép hajtotta nyomda, aminek köszönhetően egy óra alatt már 1100 lapot tudtak nyomtatni. Nagy újdonság volt, hogy a gép egyszerre tudott nyomtatni mindkét oldalra. A könyvnyomtatásban egy újabb óriási lépés volt a rotációs nyomdagép megjelenése, ami egy nap alatt több millió másolat készítését tette lehetővé. A papírhenger feltalálása még tovább növelte ezt a sebességet, innen már gyakorlatilag nem volt megállás a könyvnyomtatásban. A ma ismert nyomtatók a 20. század végén szinte robbanásszerűen terjedtek el az egész világon.

Cégünk a legmodernebb gépekkel vállal könyvnyomtatást, megfizethető áron. Akár kis, akár nagy példányszámról van szó, ügyfeleink számíthatnak ránk! Amennyiben kérdése merült fel a szolgáltatással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére! Keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségeink bármelyikén!