Amit az ofszetnyomásról tudni érdemes

Az ofszetnyomás több mint egy évszázados múltra tekint vissza, hiszen az első ofszetnyomó gép 1907-ben jelent meg, azonban magát a technológiát egy New Jersey-beli nyomda tulajdonosa, Ira W. Rubel a véletlennek köszönhetően fedezte fel. Napjainkban az ofszetnyomás a legelterjedtebb nyomdaipari technológia, melyet minden olyan szegmensben eredményesen használnak, ahol nagy példányszámú minőségi termék előállítására van szükség és igény.

A technológia egy közvetett síknyomást takar, amely a termelés során a rotációs elv alapján geometriailag, egy hengeres felületről egy hengeres felületre történik a nyomtatás. Ez a nyomástechnikai eltér a többi módszertől, valamint fekete-fehér és színes nyomtatásra is kiválóan alkalmas eljárás.

Az ofszetnyomás előnyei:olcsonyomda.eu.2.maj

 • Rövid időn belül nagy példányszámú termék állítható elő.
 • Minőségi termékek jönnek létre a technológiával, példányszámtól függetlenül.
 • Gazdaságos eljárás: minél nagyobb mennyiségű anyag előállítására van szükség, annál kedvezőbb a befektetés.

Az ofszetnyomás felhasználási területei:

 • Könyvek
 • Prospektusok
 • Újságok
 • Plakátok
 • Szóróanyagok és reklámanyagok
 • Katalógusok
 • Címkék
 • Egyéb kiadványok

Tekintse meg weboldalunk szolgáltatásait, melyek közül számtalannál alkalmazható eredményesen az ofszetnyomás technológiája, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Árajánlatot kérek!

Mit is értünk ofszet nyomtatás alatt?

Ofszet nyomtatást általában akkor alkalmaznak, ha a nyomtatandó tartalomból sok példányszám kell, de a költségeknek relatíve alacsonyan kellene maradniuk.

Az ofszet nyomtatás során lemezeket használnak, az alapszíneknek megfelelően. Majd ezek a formák a nyomat helyén felveszik a festéket a hengerektől, azt egy másik, gumival bevont hengerre szállítják, majd pedig végül erről a hengerről kerül a festék a papírra.

Így lehetséges, hogy minél nagyobb darabszámban kell nyomtatni, annál olcsóbb lesz az ofszet nyomtatás, hiszen a nyomóformákat csak egyszer kell elkészíteni, s ezzel végzik el az egész nyomtatási folyamatot. Tehát az előállítási költség egyszer jelentkezik, s értelemszerűen az oszlik el a teljes mennyiségre.

Az ofszet nyomtatást fõleg akkor alkalmazzák, ha a nyomtatni kívánt példányszám meghaladja az ezer darabot, s egészen a százezres nagyságrendû darabszámig el lehet menni ezzel a technológiával. Nem igényel különleges papírfajtát, a vékony papíroktól a kartonokig mindenféle papírra képesek nyomtatni, színek tekintetében pedig lehet akár négyszínû, vagy direkt színes nyomtatás.

 

Névjegykártya nyomtatás precíz kivitelezéssel!

névjegykártya nyomtatásnévjegykártya nyomtatás a vállalkozók számára nyújt elérhető áron minőségi szolgáltatást. A nyomdánkra rábízhatja a megtervezett névjegyei határidős nyomtatását, méghozzá megfizethető áron. A névjegyei nélkül egy vállalkozó nem tudja kihasználni a kapcsolatépítésre szóló lehetőségeit. Forduljon bizalommal a nyomdánkhoz és rendelje meg a névjegykártya nyomtatást rövid határidővel!

A következő találkozón, szakmai napon vagy egy véletlen szituációban már az új névjegyét nyújthatja oda valakinek, akit érdekelhetnek a termékei, a szolgáltatásai, a szaktudása. Ahogyan maga a névjegykártya grafikája és tartalma sokat számít, úgy a megvalósítása is lényeges. Egy hanyag kivitelezéssel készült kártya hiába van ügyesen megtervezve, hanem mutat jól. A színek, a papír minősége, a precíz kidolgozás vagy a pontos vágás mind hozzájárul ahhoz, hogy maga a névjegykártya nyomtatás is a legjobb minőséget produkálja.

Ne keresse tovább, amit nálunk is megtalál, kérjen árajánlatot színvonalas nyomtatási munkára!