Mindennapjaink során számos különféle katalógussal találkozunk, akár munkakörünkből adódóan, akár magánemberként. Minden katalógus más és más, hiszen különböző cégek eltérő termékeit tárják az olvasóközönség elé. Van azonban néhány követelmény, melyeknek eleget kell tennie egy jól megtervezett katalógusnak.

katalógussal, mint marketing eszközzel kapcsolatban számos feltételt támaszthatunk. Elsősorban figyelemfelkeltőnek kell lennie, hiszen egy átlagos, semmitmondó szövegekkel és képekkel teletűzdelt irományt senki sem olvas szívesen, ezáltal nem felel meg a vásárlásra ösztönzés szempontjából. Egy jó katalógus egyediségével ragadja meg a tekintetet, egy olyan stílussal, mely kiválóan beleillik a cég arculatába, ugyanakkor kreatív és mindig tud újat mutatni.

Mint termékismertetőnek, egy katalógusnak rendezettnek és átláthatónak kell lennie, megnyerő képekkel illusztrálva a termékeket, melyekről mindazt az információt tartalmaznia kell a leírásoknak, amire szüksége lehet a potenciális vásárlónak, hiszen ezek nélkül könnyen elveszítheti érdeklődését.

Önnek csupán annyi dolga van, hogy megtervezi katalógusát, a nyomdai feladatokat nyugodtan ránk bízhatja!