Érdekességek a flexo nyomásról

A flexo nyomás technológiája egészen az 1890-es évekre nyúlik vissza, azonban akkor még anilinnyomásként volt ismert, amely az anilinolcsonyomda.eu.3.maj nyomófestéknek volt köszönhető, mivel azonban a festéknek rossz hírneve volt az élettani hatásai következtében, 1951-ben megtörtént a névváltoztatás. A flexo nyomás egy közvetlen nyomtatási eljárás, hasonlóan a magasnyomáshoz, azonban ebben az esetben egy más kémiai összetétellel rendelkező festék felhasználásával és flexibilis nyomóformával megy végbe a folyamat.

A magasnyomás egyik legdinamikusabban fejlődő, ugyanakkor egyik legfiatalabb ágazata a flexo nyomás, melynél a rugalmas nyomóformák különböző hengerpalástra vannak rögzítve, így a technológia segítségével nagyon különböző felületeket lehet létrehozni. Hazánkban elsősorban a csomagolóipar alkalmazza a flexo nyomás lehetőségét, például címkék, csomagolóanyagok esetében.

További információért forduljon hozzánk bizalommal, valamint tekintse meg szolgáltatásainkat és kollégáink készséggel várják megrendeléseit!

Nyomott címke

feltöltés alatt…

Nyomatlan címke

feltöltés alatt…

 
Árajánlatot kérek!